Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Ανατροπή

.
Η ανατροπή ξεκινάει με την αντίσταση.
Η αντίσταση ξεκινάει με την επίγνωση.
Η επίγνωση ξεκινάει με την πληροφορία.
Η πληροφορία είναι (και) εδώ.

Ίσως η ανατροπή να είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε, ίσως να είναι και πιο εύκολη από όσο (μας εκπαίδευσαν να) πιστεύουμε. Όταν ξεσπάει η μάχη, συχνά διαπιστώνουμε ότι ο εχθρός δεν είναι τελικά τόσο τρομερός όσο τον φανταζόμασταν. Η φαντασία δεν είναι καλός σύμβουλος, η δράση είναι. Η δράση επαναφέρει τη διαύγεια του πραγματικού, καλιμπράρει την όραση, γυμνάζει την κρίση.

Μετά από δεκαετίες συλλογικού εθισμού στο αφύσικο, είναι απρόβλεπτο το τι μπορεί να επακολουθήσει, αν τολμηθεί το αυτονόητο.Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ για τη ΣΠΙΘΑ του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (από το Φοιτητικό Αντίφωνο)Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΝΕΛΗ στη Βουλή (21.12.2010), για τον προϋπολογισμό
Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους ζήτησε η Σ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ στη Βουλή
2 σχόλια:

kaliteros είπε...

Γεια σου ρε Ρομπέν, χαίρομαι που είσαι καλά.
Σωστή η επαγωγή από την πληροφορία στην ανατροπή.
Το πρόβλημα που δεν μπορούμε να φτάσουμε στην ανατροπή είναι οτι δεν γίνεται σωστό φιλτράρισμα στο βομβαρδισμό πληροφοριών που ζούμε. Χαρακτηριστικές ιδιότητες του σύγχρονου Έλληνα (και όχι μόνο) όπως ο ωχαδερφισμός, η υποτέλεια, η ημιμάθεια και πάνω από όλα η ανεπάρκεια πάρα πολλών στην ιεράρχηση της σημαντικότητας των όποιων πληροφοριών δέχεται οδηγούν στο συμπέρασμα οτι η μόνη ανατροπή που μπορεί να ευδοκιμήσει είναι αυτή του Πρετεντέρη.
Τα βίντεο δεν τα είδα (ακόμα) γιατί πρέπει να βρω και μια ώρα ηρεμίας για να τα δω.
Καλή χρονιά.

mitelman είπε...

Ρομπέν, χαίρομαι που επανήλθες!