Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Σχεδόν


«Ο ελληνικός λαός σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του.»
(Δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Φαυλοκρατίας στην Καγκελάριο της Γερμανικής Κατίσχυσης.)

Μόνο ένας σχεδόν ραγιάς μπορεί και βάζει το «σχεδόν» σε μια τέτοια δήλωση, την ώρα ακριβώς που τόσο υποφέρει ο λαός τον οποίο σχεδόν εκπροσωπεί. Τόση πια σπουδή για στρογγυλεύσεις και γλυκόλογα. Μην τυχόν και στενοχωρήσουμε την Καγκελάριο και βουρκώσουν τα ματάκια της. Μην τυχόν και θεωρηθεί ότι η δήλωση μας περιέχει την παραμικρή υποψία διαμαρτυρίας ή ένστασης. Κάτι τέτοιο θα ήτο, ασφαλώς, τγομεγό!

Συνήθως είμαι κόσμιος, αλλά αυτή τη φορά σχεδόν υποκύπτω στον πειρασμό να γράψω ότι μας έχετε σχεδόν γαμήσει, Κάγολε.

Αν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, Κάρολε, κάποιοι Έλληνες σχεδόν πεινούν, άλλοι σχεδόν κρυώνουν, αρκετοί είναι σχεδόν άστεγοι και μερικοί σχεδόν αυτοκτονούν.

Είμαι της άποψης ότι πρέπει να το παλεύεις υπό οιεσδήποτε συνθήκες και να μη φτάσεις στο σημείο να βάλεις τέρμα στη ζωή σου, αλλά αυτά είναι λόγια – και τι να σου κάνουν τα λόγια, όταν είσαι σε σχεδόν πλήρη απόγνωση; Κάρολε.

Με τις μαλακίες που λέτε και που κάνετε, όχι μόνο εσείς προσωπικά, Κάρολε, αλλά όλοι οι γενίτσαροι της επίλεκτης δύναμης εθνοκτονίας που σχεδόν κυβερνά, κάτι μου λέει ότι κάποια στιγμή θα ξεσπάσει καμιά βίαιη λαϊκή σχεδόν εξέγερση και, τότε, θα σας σχεδόν πάρει ο διάολος. Κάρολε.

Ξέρω, ξέρω τι θα πείτε. Δεν φταίτε εσείς. Φταίει αυτός ο σχεδόν λαός που έχει εθιστεί να ψηφίζει σχεδόν ανθρώπους. Έχετε σχεδόν δίκαιο.

Αλλά το σχεδόν δίκαιο δεν θα σας σώσει. Βλέπετε, συχνά μια λεπτομέρεια, όπως το «σχεδόν», κάνει μεγάλη διαφορά. Δεν μάθατε τίποτα, τόσα χρόνια που ζείτε. Κάρολε.

Σχεδόν σας λυπάμαι. Όλους.

Ρομπέν
.

3 σχόλια:

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Κάρολε να τον ακούς τον δόκιμο. Και πιο έξυπνος (με την καλή/ορθή έννοια) και πιο ηθικός είναι από εσένα. Άντε γιατί έχει ΣΧΕΔΟΝ εξαντληθεί και η υπομονή/ανέχεια/καλοσύνη μας προς εσάς τους ΣΧΕΔΟΝ ανθρώπους(;)-πολιτικούς.
Κάρολε, όσο ΣΧΕΔΟΝ έχει εξαντληθεί η αντοχή μας (όπως λες) άλλο τόσο ΣΧΕΔΟΝ ικανός είσαι για πρώτος (μη χέσω) πολίτης της χώρας.
Τα σέβη μου Ρομπέν.

Ρομπέν είπε...


Γεια σου, καλύτερε!
Είσαι σταθερή αξία.

Singularity είπε...

Εμείς φταίμε! Όχι σχεδόν, αλλά πλήρως! Που τους επιτρέπουμε να είναι εκεί που είναι, να λένε τις παπαριές που λένε και να είναι τόσο υπερόπτες. Ρώτα Κάρολε την Μαρία-Αντουανέτα αν το περίμενε αυτό που την βρήκε.