Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Ένας για όλους και όλοι για έναν!


Αυτό είναι το τελευταίο κυριακάτικο κείμενο του 2008.

Εμπορικότατο έτος το 2008. Ο κ. Ομπάμα πούλησε ελπίδες. Ο καπιταλισμός πούλησε όσους τον εμπιστεύτηκαν. Τα ελληνικά ΜΜΕ πούλησαν μαθητική εξέγερση. Ο Πολ Νιούμαν πούλησε ακριβά το τομάρι του. Και ο χοντρομπαλάς Αη-Βασίλης πούλησε και φέτος παραμύθια σε αυτοματικούς καταναλωτές. Μάζελ τοφ!

Το 2009 προβλέπεται λαμπρό. Η παγκόσμια οικονομία καταρρέει, το κλίμα παραπαίει, οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται και ο άνθρωπος όχι μόνο αποδεικνύεται ανίκανος να αντιδράσει, αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεί καν να αντιληφθεί πόσο προβληματική θα είναι η ύπαρξή του στα χρόνια που έρχονται.

Ο άνθρωπος: ένας φτωχός και μόνος καουμπόι που τριγυρνάει στην άγρια δύση της Ιστορίας πυροβολώντας τους Ντάλτον της κακοδαιμονίας του. Αποκλειστικός ενσαρκωτής της αθλιότητας πάνω στη Γη.

Αντί για χρόνια πολλά, στέλνω από το ανυπότακτο Σέργουντ προσκλητήριο σε βουβή επανάσταση. Επανάσταση ουσιαστική είναι τώρα πια μόνο η επιστροφή. (Τονίζω: επιστροφή, όχι καταστροφή). Ήσυχα κι ωραία. Αθόρυβα. Επιστροφή στα πρόσωπα. Επιστροφή στα απαραίτητα. Στην απλότητα. Στη φυσικότητα. Σε πράγματα απτά, με σχήμα, χρώμα και βάρος. Στα ζωντανά. Στα εφικτά. Στα σπουδαία. Στα αιώνια.

Επανάσταση είναι να γίνει πράξη το ξεχασμένο: Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Αμήν.
Ρομπέν



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπηρή επανάσταση των αμνών προς σφαγή... Όταν οι οικογένειες δυσκολεύονται να το κάνουν πια - ω! έπεσε πολύ δουλειά, από τον εχθρό, για να χτυπηθεί η βασική μονάδα, το 1+1=1 του Θεού! - που να βρεθούν τώρα 4 "φράγκοι" σωματοφύλακες να γίνουν συμπαγής ομάδα.

Η Ελπίδα βέβαια πεθαίνει πάντα τελευταία... Ειδικά τώρα χρονιάρες μέρες, ας ονειρευτούμε.

Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, ε... ε... ες, νάτη πετιέται, νάτη πετιέται...

Finn είπε...

Συγκινήθηκα από την ευχή. Ίσως τα καταφέρουμε, λίγο λίγο, προσωπικά.
Χρόνια πολλά,

Finn είπε...

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά,υγεία, προκοπή. Ειρήνη.

Ρομπέν είπε...

Υγεία, εσωτερικό σθένος και επαγρύπνηση (νήψη τη λένε κάποιοι).

tassos είπε...

mazel tov!

little JOHN είπε...

Χαίρε, ανυπότακτο Σέργουντ!
Έπρεπε να λείψω, για να οργανώσω τον "ξεσηκωμό" στην Αθήνα. Έπρεπε να αποδείξω στον Rodin και στον εαυτό μου πως δεν είμαι politicall correct! Τις πέρασα τις εξετάσεις, Robin? Μόνο που ξέφυγε λίγο το πράγμα. Αυτοί, οι "προβοκάτορες" (πιπέρι στη γλώσσα!) της ασφάλειας, τους λες ένα και κάνουν δέκα!
Το ξαναγραψα: Η "επιστροφή" (για όσους είναι επιστροφή) δεν είναι επανάσταση, ούτε αντίσταση, ούτε ηρωισμός. Επισημαίνω την αισθητική διαφορά της δράσης και της αντίδρασης. (Μου 'λειψε η γκρίνια. Όλο παραγγέλματα: Σπάσε, κάψε, πέτα (τη μολότωφ. Απο 'κει μου 'μεινε το "ίλαρχος", reverend Tuk).
Επί της ουσίας:
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ρομπέν είπε...

Χαίρε γνωστέ-άγνωστε, αιθαλή little john. Μας έλειψες.